Teemat

Kasvava Hämeenlinna

Tarvitsemme Hämeenlinnaan uusia hankkeita ja nostokurkia rakentamaan uutta. Yrityksiä tulisikin houkutella lähes keinolla millä tahansa. Kun yritykset investoivat Hämeenlinnaan, samalla tulevat myös työpaikat, uudet asukkaat ja verotulot.

Annetaan yritysten käyttöön tontit vaikka eurolla, jos tämän avulla saamme yritykset investoimaan. Hämeenlinnan rooli on olla mahdollistaja ja luoda olosuhteet kannattavalle yritystoiminnalle.

Vain kasvava Hämeenlinna voi taata hyvät kaupungin peruspalvelut kaikille, nyt ja tulevaisuudessa.

 

Huolehtiva Hämeenlinna

Hämeenlinnan tulisi huolehtia, että päiväkodit ja koulut sijoitetaan sinne missä lapsiperheet asuvat. Lapsiperheiden kiireistä arkea ei tule vaikeuttaa päiväkotien ja alakoulujen hajasijoituksilla. Kun päiväkodit ja alakoulut ovat lähellä, perheet voivat viettää enemmän aikaa yhdessä ja lasten koulumatkatkin pysyvät inhimillisinä.

Voisimme olla kaupunki, joka panostaa rohkeasti pienempiin päiväkoti- ja alakouluyksiköihin. Lisäksi voisimme lisätä teemapäiväkoteja, kuten kielet, liikunta ja kädentaidot. Samalla varmistaisimme päiväkotien ja koulujen resurssien riittävyyden, sekä työntekijöiden pidemmät ja vakituiset työsuhteet.

Lapsiperheiden hyvinvoinnista huolehtiminen on yksi tärkein tekijä Hämeenlinnan vetovoimaisuudelle.

 

Kiinnostava Hämeenlinna

Elävä keskusta, tapahtumat, matkailu ja kulttuuri ovat vetovoimatekijöitä, joista Hämeenlinnalla on mahdollisuus ottaa kaikki hyöty irti. Matkailuun ja kulttuuriin on panostettava, jos haluamme pysyä kilpailussa matkailijoiden euroista.  

Keskusta on kaupungin sielu. Keskustassa asioiville tulisikin tarjota kahden tunnin ilmainen pysäköinti kiekolla. Lisäksi pendelöijille tulee tarjota ilmainen mahdollisuus pysäköidä aseman läheisyyteen. Myös joukkoliikenteen lippujen hintojen alentamista, tai jopa lippujen ilmaisuutta tulee harkita.

Kun Hämeenlinna on kiinnostava, tänne halutaan tulla, muuttaa ja jäädä!