Pendelöijät pidettävä Hämeenlinnassa – keinolla millä hyvänsä!

Pendelöijät, eli junalla, bussilla ja omalla autollaan muilla paikkakunnilla työssäkäyvät ovat todella tärkeitä veronmaksajia Hämeenlinnan seudulla.

He saavat kuitenkin harvoin ansaitsemaansa arvostusta. Ja heitä on tuhansia!

Miksi näiden tärkeiden veronmaksajien elämää täytyy vaikeuttaa maksullisilla juna- ja bussiasemien pysäköinneillä? Ovatko Hämeenlinnan seudun päättäjät aivan varmoja siitä, että pendelöijät eivät muuta tällaisten päätösten ja yleisen arvostuksen puutteen vuoksi muualle? Pitää muistaa, että pendelöijät vievät joka päivä työpaikoilleen viestiä siitä millaisena he kokevat oman arvostuksensa kotikaupungissaan. Hämeenlinnan seudun päättäjät tuntuvat puhuvan yhtä ja tekevän toista, juhlapuheissa puhutaan pendelöijien merkityksestä, mutta teoissa heidän asiansa unohtuvat. Meidän ei pidä hankaloittaa pendelöijien elämää, vaan tukea ja auttaa heitä.

Täten, sekä juna- että bussiasemalle pitää saada pysyvä ilmainen pysäköinti muualla työssäkävijöille. Vaikka pysäköinti ei sinänsä ole iso kustannus vuositasolla, se on osa huonoa signaalia Hämeenlinnan houkuttelevuudesta.

Hämeenlinna voisi ajatella asiaa toisinkin päin, eli miten houkutella lisää muualla työssäkäyviä veronmaksajia muuttamaan talousalueellemme. Ei siis anneta Hyvinkäälle ja muille etelän radanvarsikaupungeille kaikkia ässiä käteen. Koska veroäyrimme on jo nyt korkeampi kuin pääkaupunkiseudulla, voisi kaupunki tukea kaikkia pendelöitsijöitä matkasetelin muodossa, jota voisi hyödyntää juna- ja bussimatkoihin. Samalla tulisimme kannustaneeksi kaikkia autolla pendelöijiä tekemään ilmastoteon, jättämällä auton vaikka muutaman kerran viikossa kotiin.

Matkasetelin avulla saisimme sekä Hämeenlinnan seudulla asuvat pendelöijät tyytyväiseksi, että huomioarvoa kilpailussa uusista hyvistä veronmaksajista.

Yritetään siis pitää hyvät veronmaksajat Hämeenlinnan seudulla, keinolla millä hyvänsä.

Mika Walkamo
Yrittäjä ja työnantaja
#tekoja