Mika Walkamo

Mika Walkamo on pitkänlinjan yrittäjä, joka on kahtena vuonna valittu vuoden yrittäjäksi Hämeenlinnassa ja Hämeessä. Edelläkävijä, joka on tottunut siihen, että asiat pitää tehdä. Pelkillä puheilla ei yritystoimintaa johdeta. Mika on yli 20 vuotta toiminut Vanajanlinna Groupin hallituksen puheenjohtajana.

– Minua kiinnostavat aidosti suomalaiset yritykset ja heidän tarinansa. Työllisyyden nostaminen on minulle itsenäisyytemme vahvistamista. Synnyttämällä uusia yrityksiä luodaan aina myös uusia työpaikkoja, mikä taas alentaa veroastetta.

Matkailualan positiivisia vaikutuksia ja alan potentiaalin Mika on nähnyt työnsä kautta.

– Alueemme vetovoiman ja työllisyyden kasvattajana matkailu tarjoaa paljon mahdollisuuksia. Olen matkailun ja lähiruuan puolestapuhuja. Työssäni Vanajanlinnalla, Janakkalassa, Levillä ja Mukkulan kartanossa olen saanut nähdä, miten arkisista asioista kansainväliset vieraat nauttivat.

Mika on lähtöisin yrittäjäperheestä ja on ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista koko elämänsä. Jo nuorena miehenä Mika on toiminut Hämeenlinnan kokoomusnuorten puheenjohtajana ja 8 vuotta Hämeenlinnan valtuustossa antoivat hänelle hyvän käsityksen poliitikon arjesta.

Mikan vapaaillat kuluvat usein liikuntapainotteisesti. Mika on toiminut Suomen golfammattilaisjärjestö PGA:n puheenjohtajana 10 vuotta. Lisäksi hän on toiminut Salibandy Oy:n hallituksessa.

– Liikunta ja liikkuminen ovat minulle tärkeitä ja 15-vuotiaan teinipojan isänä ymmärrän, kuinka suuren perinnön annamme lapsillemme kannustamalla ja ohjaamalla heitä liikunnan maailmaan.

– Lupaukseni on, että yrittäjän tarmokkuudella laitan itseni likoon.