Oikeita tekoja

 

Olen aina ollut suomalaisen työn, maan ja yrittäjyyden puolella. Olen tehnyt työtä, tarjonnut työtä ja luonut työtä.


Yrittäjänä olen tottunut siihen, että asiat pitää tehdä.


Mika Walkamo
Kokoomus

Asiat pitää hoitaa

Terve talous

Terve talous on hyvinvoinnin perusta. Valtion velkaantuminen on saatava kuriin, yrittäjien asemaa on helpotettava ja veroja on alennettava. Suomi elää työllä. Työ on parasta sosiaaliturvaa, ja

sen pitää aina olla kannattavaa.

TURVALLISUUS ON TAATTAVA

Tunnemme historiamme ja tiedämme, että se voi toistaa itseään. Meillä on oltava vahva oma armeija ja kyky puolustaa itsenäisyyttämme puolustusliitto NATOn jäsenenä.

 

ARVOKAS MAA- JA METSÄTALOUS

Meidän on oltava ruoantuotannon suhteen huoltovarmoja. Viljelijät ovat myös yrittäjiä ja työnantajia, ja heidän asemaansa täytyy parantaa. Metsäsektori on korvaamaton osa talouttamme.

Suomalainen metsänhoito on kestävää ja maailman huippua. Pidetään sitä koskeva päätöksenteko omissa käsissämme.

VALTION keskittyTTÄVÄ olennaiseen

Valtion rooli on huolehtia siitä, että meillä kaikilla on hyvät peruspalvelut.  Valtion rooli ei ole holhota ihmisiä eikä yrityksiä.

 

Viinit ruokakauppoihin, aukiolot vapaaksi ja väljyyttä rakennusmääräyksiin.

OMAVARAINEN ENERGIA

Energian raju hinnannousu voidaan estää vain luomalla Suomeen riittävästi omaa energiantuotantoa. Tarvitsemme ydinvoimaa sähköntuotantoon ja puuta lämmitykseen. Uusiutuvaan energiaan tarvitaan investointeja ja innovaatioita.

Suosittelijat
BLOGI

  

Yrittäjäristin timanttiristi Mika Walkamolle: Kaikki pelissä henkisesti, fyysisesti ja taloudellisesti

 

Matkailu, ravintola ja tapahtuma-alan yrittäjä Mika Walkamolle myönnettiin tänään yrittäjäristin timanttiristi. Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen luovutti ristin Vanajanlinnassa järjestetyn elinvoimaseminaarin yhteydessä.

 

– Olen tavannut tuhansia ja palkannut satoja ihmisiä. On ollut ylä- ja alamäkiä. Nähty nousu- ja laskukausia; ilon ja surun hetkiä ja kaikkea siltä väliltä, Walkamo kuvailee omaa yrittäjätaivaltaan.

 

Walkamon yrittäjäura alkoi Squash tallista Katisten kartanon pihapiiristä 80-luvun lopulla. Seuraavan vuosikymmenen alussa oli vuorossa siirtyminen ravintola-alalle, jossa tarjontaa löytyi  useille hämäläisille tutuista menopaikoista, kuten Kauppari, Metropoli ja Roadhouse.

 

Tunnettu hämeenlinnalainen mainostoimistokin tuli 90-luvun puolessa välissä perustettua.  Vuosikymmenen lopulla alkoi taival Vanajanlinnan kanssa, josta on muotoutunut usealla paikkakunnalla toimiva matkailun ja tapahtuma-alan kansallisesti näkyvä kokonaisuus.

 

Walkamon mukaan vauras kansa tarkoittaa vahvaa valtiota. Se tarkoittaa, että tulevan hallituksen tulisi keskittyä vahvistamaan kansalaisten omaa taloutta.

 

– Viisas valtio auttaa jokaista vaurastumaan, jotta ihmisten rahat säilyvät ja kasvavat. Kansalaisen vahva talous on samalla puskuri pahan päivän varalle. Kun raha-asiat ovat kunnossa, se kantaa perillisille asti. Ja kotitalouksien vauraus on myös kansakunnan vaurautta, Walkamo evästää.

 

Walkamo toteaa yrittäjien ja yrityksien olevan hänelle sydämen asia myös päättäjänä.  Hämeenlinnalaisena kaupunginvaltuutettuna hänellä on takana kaksi täyttä valtuustokautta 90-luvulta ja nyt käynnissä olevalla kaudella hän istuu myös kaupunginhallituksessa. Yrittäjänä ja päättäjänä Walkamolla on vahva viesti meille kaikille.

 

– Riskinottajia tulee arvostaa. Vaatii paljon laittaa kaiken likoon henkisesti, fyysisesti ja taloudellisesti. Tämä maa ei pärjää ilman näitä riskinottajia. Me tarvitsemme heitä lisää, me tarvitsemme lisää työnantajia Suomeen, Walkamo summaa.

 

 

     

Mika

Olen pitkän linjan matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan yrittäjä. Olen toiminut Vanajanlinna Groupissa vuodesta 1998. Yrittäjänä olen tottunut siihen, että asiat tehdään, eikä vain puhuta. 

 

LUOTTAMUSTEHTÄVÄT

 

 • Hämeenlinnan kaupunginhallitus 2021 –

 • Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto 1992 - 2000, 2021 –

 • Hämeen Yrittäjät, varapuheenjohtaja 2021 -

 • Suomen Golfammattilaisten PGA ry, puheenjohtaja 2009 – 2019

 

TEHTÄVÄT OSAKEYHTIÖISSÄ

 

 • Hämeenlinnan elinkeinoyhtiön Linnan Kehitys Oy, hallitus 2021 –

 • Vanajanlinna Oy, hallituksen puheenjohtaja 1998 – 2021

 • Salibandyliiga Oy (nykyään SSBL Salibandy Oy), hallituksen jäsen 2013 – 2015

 • Linna Golf ry, puheenjohtaja 2004 – 

 • HHJ 2022

 

TUNNUSTUKSET

 

 • Tasavallan Presidentin myöntämä Suomen Leijonan Ritarikunnan ritarimerkki 2017 

 • Hämeen kauppakamarin myöntämä kultainen elämäntyömerkki 2018

 • Hämeen maakunnallinen yrittäjäpalkinto 2008

 • Vuoden yrittäjä Hämeenlinnassa 2003

 

Tule tiimiin...

 

Tule mukaan vaalitiimiin. Jokaiselle löytyy sopiva paikka,

eikä suuria ei tarvitse ponnistaa.

 

Tehdään yhdessä iso askel Hämeen hyväksi!

 

Laita postia ja olemme sinuun yhteydessä mitä pikimmin!

  

Nimi *
Sähköposti *
Puhelin