Oikeisiin tekoihin...
8
:
88
:
88
:
88

Oikeita tekoja

 

Olen aina ollut suomalaisen työn, maan ja yrittäjyyden puolella. Olen tehnyt työtä, tarjonnut työtä ja luonut työtä.


Yrittäjänä olen tottunut siihen, että asiat pitää tehdä.


Mika Walkamo
Kokoomus

Asiat pitää hoitaa

Terve talous

Terve talous on hyvinvoinnin perusta. Valtion velkaantuminen on saatava kuriin, yrittäjien asemaa on helpotettava ja veroja on alennettava. Suomi elää työllä. Työ on parasta sosiaaliturvaa, ja

sen pitää aina olla kannattavaa.

TURVALLISUUS ON TAATTAVA

Tunnemme historiamme ja tiedämme, että se voi toistaa itseään. Meillä on oltava vahva oma armeija ja kyky puolustaa itsenäisyyttämme puolustusliitto NATOn jäsenenä.

 

ARVOKAS MAA- JA METSÄTALOUS

Meidän on oltava ruoantuotannon suhteen huoltovarmoja. Viljelijät ovat myös yrittäjiä ja työnantajia, ja heidän asemaansa täytyy parantaa. Metsäsektori on korvaamaton osa talouttamme.

Suomalainen metsänhoito on kestävää ja maailman huippua. Pidetään sitä koskeva päätöksenteko omissa käsissämme.

VALTION keskittyTTÄVÄ olennaiseen

Valtion rooli on huolehtia siitä, että meillä kaikilla on hyvät peruspalvelut.  Valtion rooli ei ole holhota ihmisiä eikä yrityksiä.

 

Viinit ruokakauppoihin, aukiolot vapaaksi ja väljyyttä rakennusmääräyksiin.

OMAVARAINEN ENERGIA

Energian raju hinnannousu voidaan estää vain luomalla Suomeen riittävästi omaa energiantuotantoa. Tarvitsemme ydinvoimaa sähköntuotantoon ja puuta lämmitykseen. Uusiutuvaan energiaan tarvitaan investointeja ja innovaatioita.

Suosittelijat
Mika

Olen pitkän linjan matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan yrittäjä. Olen toiminut Vanajanlinna Groupissa vuodesta 1998. Yrittäjänä olen tottunut siihen, että asiat tehdään, eikä vain puhuta. 

 

PERHE JA TAUSTA

 

Olen yksinhuoltajaäidin poika, ja minulla on kolme sisarusta. Asuimme vuokra-asunnossa Hämeenlinnassa Nummella 1970-luvulla.

Perhe on meille kaikille ensiarvoinen tuki ja turva. Minua tukevat ja komentavat poikani Max, puolisoni Heidi ja labradorinnoutajamme Lumi.

 

LUOTTAMUSTEHTÄVÄT

 

 • Hämeenlinnan kaupunginhallitus 2021 –

 • Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto 1992 - 2000, 2021 –

 • Hämeen Yrittäjät, varapuheenjohtaja 2021 -

 • Suomen Golfammattilaisten PGA ry, puheenjohtaja 2009 – 2019

 

TEHTÄVÄT OSAKEYHTIÖISSÄ

 

 • Hämeenlinnan elinkeinoyhtiön Linnan Kehitys Oy, hallitus 2021 –

 • Vanajanlinna Oy, hallituksen puheenjohtaja 1998 – 2021

 • Salibandyliiga Oy (nykyään SSBL Salibandy Oy), hallituksen jäsen 2013 – 2015

 • Linna Golf ry, puheenjohtaja 2004 – 

 • HHJ 2022

 

TUNNUSTUKSET

 

 • Tasavallan Presidentin myöntämä Suomen Leijonan Ritarikunnan ritarimerkki 2017 

 • Hämeen kauppakamarin myöntämä kultainen elämäntyömerkki 2018

 • Hämeen maakunnallinen yrittäjäpalkinto 2008

 • Vuoden yrittäjä Hämeenlinnassa 2003

 

BLOGI

Verkkouutiset 15.12.2021 

 

Verojen välttely on maan tapa

 

Mediassa revitään usein otsikoita siitä, kun varakas henkilö on muuttanut Espanjaan tai Portugaliin eläkepäiville, eikä maksa verojaan Suomeen. Vastaavasti jutut näiden henkilöiden, sekä heidän yritystensä maksamista miljoonista veroeuroista Suomeen toimintansa aikana loistavat poissaolollaan.

 

Erikoista miten verosuunnittelua tekeviä yrittäjiä jahdataan, kun samalla suorastaan mainostetaan verosuunnittelua kuluttajille.

Meidän tulee olla onnellisia siitä, että meillä on edelleen menestyneitä yrityksiä ja yrittäjiä, jotka maksavat paljon veroja ja pitää yrityksensä kotimaassa. Yhteiskuntamme kun pyörii pitkälti taloudellisesti menestyneiden yritysten ja yrittäjien tuomien verovarojen avulla.

 

Kun verojen välttelyä tarkastelee syvemmin, lähes jokainen meistä välttelee veroja aina kun voi. Toki, kansan harrastamaa verojen välttelyä kutsutaan säästämiseksi. Esimerkiksi viinojen hakemista Virosta tai ruotsinlaivoilta, polttoaineen tankkausta Venäjällä tai auton ostamista Saksasta pidetään säästämisenä. Tällä verojen välttelyllä voidaan jopa hyväksytysti kehuskella kahvipöydässä.

 

Toinen yhteiskuntamme verotuloihin kohdistuva paine tulee verkkokaupan lisääntymisestä. Erityisesti suurten verkkokauppajättien, kuten Amazonin tai Alibaban rooli valtioiden verotulojen vähentäjänä on merkittävä. Harva ajattelee, että tilatessaan tavaraa kansainvälisistä  verkkokaupoista, rahat yksinkertaisesti häviävät kierrosta yhteiskunnastamme. Suomalaiset yritykset ja yrittäjät jäävät ilman myyntiä ja valtio ilman verotuloja.

 

Pitkässä juoksussa tämä kaikki kulutuskäyttäytymisessämme oleva ”säästäminen” heikentää suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä ja yhteiskuntamme verotuloja vuosi vuodelta. Verotulojen jatkuva pieneneminen taas johtaa verojen korotuspaineisiin ja lopulta raja tulee senkin osalta vastaan –kunnes viimeinen sammuttaa valot.

 

Samassa veneessä ollaan, siksi tänäkin jouluna on armo ja kohtuus tarpeen. Suosittelenkin ostamaan kaikki mahdolliset joululahjat, tavarat ja palvelut, suomalaisilta yrityksiltä. Näin pidämme suomalaiset rahat ja niiden luoman hyvinvoinnin kierrossa meidän kaikkien yhteiseksi hyväksi.

 

Mika Walkamo

 

  

Tule tiimiin...

 

Tule mukaan vaalitiimiin. Jokaiselle löytyy sopiva paikka,

eikä suuria ei tarvitse ponnistaa.

 

Tehdään yhdessä iso askel Hämeen hyväksi!

 

Laita postia ja olemme sinuun yhteydessä mitä pikimmin!

  

Nimi  
Sähköposti  
Puhelin