Oikeisiin tekoihin...
8
:
88
:
88
:
88

Oikeita tekoja

 

Olen aina ollut suomalaisen työn, maan ja yrittäjyyden puolella. Olen tehnyt työtä, tarjonnut työtä ja luonut työtä.


Yrittäjänä olen tottunut siihen, että asiat pitää tehdä.


Mika Walkamo
Kokoomus

Asiat pitää hoitaa

Terve talous

Terve talous on hyvinvoinnin perusta. Valtion velkaantuminen on saatava kuriin, yrittäjien asemaa on helpotettava ja veroja on alennettava. Suomi elää työllä. Työ on parasta sosiaaliturvaa, ja

sen pitää aina olla kannattavaa.

TURVALLISUUS ON TAATTAVA

Tunnemme historiamme ja tiedämme, että se voi toistaa itseään. Meillä on oltava vahva oma armeija ja kyky puolustaa itsenäisyyttämme puolustusliitto NATOn jäsenenä.

 

ARVOKAS MAA- JA METSÄTALOUS

Meidän on oltava ruoantuotannon suhteen huoltovarmoja. Viljelijät ovat myös yrittäjiä ja työnantajia, ja heidän asemaansa täytyy parantaa. Metsäsektori on korvaamaton osa talouttamme.

Suomalainen metsänhoito on kestävää ja maailman huippua. Pidetään sitä koskeva päätöksenteko omissa käsissämme.

VALTION keskittyTTÄVÄ olennaiseen

Valtion rooli on huolehtia siitä, että meillä kaikilla on hyvät peruspalvelut.  Valtion rooli ei ole holhota ihmisiä eikä yrityksiä.

 

Viinit ruokakauppoihin, aukiolot vapaaksi ja väljyyttä rakennusmääräyksiin.

OMAVARAINEN ENERGIA

Energian raju hinnannousu voidaan estää vain luomalla Suomeen riittävästi omaa energiantuotantoa. Tarvitsemme ydinvoimaa sähköntuotantoon ja puuta lämmitykseen. Uusiutuvaan energiaan tarvitaan investointeja ja innovaatioita.

Suosittelijat
Mika

Olen pitkän linjan matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan yrittäjä. Olen toiminut Vanajanlinna Groupissa vuodesta 1998. Yrittäjänä olen tottunut siihen, että asiat tehdään, eikä vain puhuta. 

 

PERHE JA TAUSTA

 

Olen yksinhuoltajaäidin poika, ja minulla on kolme sisarusta. Asuimme vuokra-asunnossa Hämeenlinnassa Nummella 1970-luvulla.

Perhe on meille kaikille ensiarvoinen tuki ja turva. Minua tukevat ja komentavat poikani Max, puolisoni Heidi ja labradorinnoutajamme Lumi.

 

LUOTTAMUSTEHTÄVÄT

 

 • Hämeenlinnan kaupunginhallitus 2021 –

 • Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto 1992 - 2000, 2021 –

 • Hämeen Yrittäjät, varapuheenjohtaja 2021 -

 • Suomen Golfammattilaisten PGA ry, puheenjohtaja 2009 – 2019

 

TEHTÄVÄT OSAKEYHTIÖISSÄ

 

 • Hämeenlinnan elinkeinoyhtiön Linnan Kehitys Oy, hallitus 2021 –

 • Vanajanlinna Oy, hallituksen puheenjohtaja 1998 – 2021

 • Salibandyliiga Oy (nykyään SSBL Salibandy Oy), hallituksen jäsen 2013 – 2015

 • Linna Golf ry, puheenjohtaja 2004 – 

 • HHJ 2022

 

TUNNUSTUKSET

 

 • Tasavallan Presidentin myöntämä Suomen Leijonan Ritarikunnan ritarimerkki 2017 

 • Hämeen kauppakamarin myöntämä kultainen elämäntyömerkki 2018

 • Hämeen maakunnallinen yrittäjäpalkinto 2008

 • Vuoden yrittäjä Hämeenlinnassa 2003

 

BLOGI

Verkkouutiset 29102022

 

Vasemmistohallitus ”osti” Suomelle tyhjän arvan

 

Kirjoittaja sanoo viime vuosien poliittisen toimintamallin tulleen veronmaksajille kylmäävän kalliiksi.

 

Neljän vuoden hallituskausi on päättymässä. Tänä aikana vasemmistohallitus on kasvattanut Suomen velkaa lähes 40 miljardia euroa perustellen velkaantumista koronalla ja muilla kriiseillä. Kohtuullinen lainanotto olisikin ollut ymmärrettävää, mutta ei tämän luokan yltiöpäinen tuhlailu. Velkaa on otettu toki myös oikeutetusti, mutta valtaosin täysin vääriin tarkoituksiin, eikä hallituksen selittely ”pakollisesta” velanotosta pidä paikkaansa.

 

Vasemmistohallitus on ottanut yli kymmenen miljardia euroa velkaa vain toteuttaakseen utopistisia vaalilupauksiaan. Eripurainen ministeriporukka on pidetty koossa ainoastaan sillä, että jokainen hallituspuolue on saanut toteuttaa mainospuheensa ja mielitekonsa kylvämällä rahaa sinne tänne.

 

Tämä toimintamalli on tullut meille veronmaksajille kylmäävän kalliiksi. Suomi maksaa ensi vuonna pelkkiä lainojen korkoja 1,5 miljardia euroa. Siis 1 500 000 000 euroa, ja kaikki silkkaa korkoa. Summa on maamme historiassa ennen kokemattoman suuri, ja se kertoo vakavan suruviestin valtiontalouden tilasta, sekä vastuunkantajista. Suomi velkaantuu nopeammin ja syvemmälle kuin Ruotsi ja Tanska, eli elämme reilusti yli varojemme.

 

On päivänselvää, ettei veroastetta ole enää vara kiristää. Niinpä ratkaisu talouskurimuksesta pääsemiseen on kaksiosainen: rakenteelliset uudistukset ja ikävät leikkaukset. Rakenteelliset uudistukset pitää kohdistaa sosiaalitukiin, työmarkkinoiden toimintaan ja julkiseen terveydenhuoltoon. Se tarkoittaa suomeksi digitalisaatiota, etäpalvelua, yksinkertaistamista, suoraviivaistamista ja helpompaa työllistämistä.

 

Uudistusten lisäksi Suomen taloutta on pakko hoitaa leikkauksilla. Leikkaukset ovat kivuliaita operaatioita, mutta emme niiltä voi välttyä. Me jokainen tiedämme, kuinka kurjaa kulujen perkaaminen on, eikä vastuunkantajalle ole luvassa kehuja saati kannustuksia. Silti ikävätkin työt on tehtävä, meidän tulee kantaa vastuu lastemme vuoksi.

 

Seuraavan hallituksen on karsittava valtion menoja kovalla kädellä. Toimeen pitää tarttua heti huhtikuussa, kun päätösvalta on vielä omissa käsissämme eikä Euroopan keskuspankilla. Toki tarvitsemme myös talouskasvua, työn verojen alentamista, sekä paikallista sopimista. Mutta ne ovat seuraavan kirjoituksen aihe.

 

Mika Walkamo

 

  

Tule tiimiin...

 

Tule mukaan vaalitiimiin. Jokaiselle löytyy sopiva paikka,

eikä suuria ei tarvitse ponnistaa.

 

Tehdään yhdessä iso askel Hämeen hyväksi!

 

Laita postia ja olemme sinuun yhteydessä mitä pikimmin!

  

Nimi  
Sähköposti  
Puhelin