Oikeita tekoja

 

Olen aina ollut suomalaisen työn, maan ja yrittäjyyden puolella. Olen tehnyt työtä, tarjonnut työtä ja luonut työtä.


Yrittäjänä olen tottunut siihen, että asiat pitää tehdä.


Mika Walkamo
Kokoomus

Asiat pitää hoitaa

Terve talous

Terve talous on hyvinvoinnin perusta. Valtion velkaantuminen on saatava kuriin, yrittäjien asemaa on helpotettava ja veroja on alennettava. Suomi elää työllä. Työ on parasta sosiaaliturvaa, ja

sen pitää aina olla kannattavaa.

TURVALLISUUS ON TAATTAVA

Tunnemme historiamme ja tiedämme, että se voi toistaa itseään. Meillä on oltava vahva oma armeija ja kyky puolustaa itsenäisyyttämme puolustusliitto NATOn jäsenenä.

 

ARVOKAS MAA- JA METSÄTALOUS

Meidän on oltava ruoantuotannon suhteen huoltovarmoja. Viljelijät ovat myös yrittäjiä ja työnantajia, ja heidän asemaansa täytyy parantaa. Metsäsektori on korvaamaton osa talouttamme.

Suomalainen metsänhoito on kestävää ja maailman huippua. Pidetään sitä koskeva päätöksenteko omissa käsissämme.

VALTION keskittyTTÄVÄ olennaiseen

Valtion rooli on huolehtia siitä, että meillä kaikilla on hyvät peruspalvelut.  Valtion rooli ei ole holhota ihmisiä eikä yrityksiä.

 

Viinit ruokakauppoihin, aukiolot vapaaksi ja väljyyttä rakennusmääräyksiin.

OMAVARAINEN ENERGIA

Energian raju hinnannousu voidaan estää vain luomalla Suomeen riittävästi omaa energiantuotantoa. Tarvitsemme ydinvoimaa sähköntuotantoon ja puuta lämmitykseen. Uusiutuvaan energiaan tarvitaan investointeja ja innovaatioita.

Suosittelijat
BLOGI

Terve itsekkyys ja turmiollinen itsekkyys – tunnistatko erot?

 

On olemassa tervettä itsekkyyttä ja turmiollista itsekkyyttä.

 

Tervettä itsekkyyttä on laittaa happinaamari omille kasvoille ensin, jotta voi auttaa muita – kunhan myös auttaa muita. Terve itsekkyys on sitä, että suojelee omaa itärajaansa Venäjän  hybridivaikuttamiselta. Terve itsekkyys on järjen käyttöä, eikä pelkkää sinisilmäisyyttä.

 

Sen sijaan turmiollinen itsekkyys on sitä, kun ihminen ajattelee vain omaa etuaan muiden kustannuksella. Juuri minun terveysasemaani ei saa viedä! Juuri minun kirjastoani ei saa viedä! Juuri minun asumislisääni ei saa viedä!

 

Aina pitäisi leikata joltakulta muulta, mutta ei ikinä juuri minulta.

 

On itsekästä yrittää istua kahdella jakkaralla

 

Jokainen asianajaja tietää, ettei hän voi edustaa oikeudenkäynnissä yhtä aikaa sekä syytettyä että uhria. On valittava, kumman asiaa ajaa.

 

Myös jokainen hallitusammattilainen tietää, ettei hän voi istua yhtä aikaa kahden kilpailevan yrityksen hallituksessa. Jos on vaikkapa Telian hallituksessa, ei voi olla Elisan hallituksessa.

 

Mutta mikä kumma saa poliitikot istumaan jopa kolmella jakkaralla, kun he ovat samaan aikaan kunnanvaltuutettuja, hyvinvointialueen valtuutettuja ja kansanedustajia? On mahdoton tilanne, kun pitäisi edustaa sekä rahan antajaa että rahan saajaa – tai säästöjen tekijää ja niiden kohdetta.

 

On turmiollista itsekkyyttä haalia valtaa, jos sitä ei pysty käyttämään puhtaalla tavalla. Tällainen monella pallilla istuva poliitikko pettää äänestäjänsä, kun hän jatkuvasti jäävää itsensä päätöksenteosta eturistiriidan takia. Päättäjä voi toki olla ehdolla useampaan pestiin, mutta niiden välillä pitää tehdä valinta.

 

Turmiollinen itsekkyys hyvinvointialueilla

 

Edellisen hallituksen sote-uudistus on monella tavalla huono, mutta yksi ongelma on itsekkyyden mahdollistaminen. Kun päätöksenteko on kaukana palveluiden käyttäjästä, kukaan ei katso yksilöiden kokonaisetua.

 

Kunnan ei tarvitse satsata lasten hyvinvointiin kouluissa ja harrastuksissa, koska seuraukset menevät hyvinvointialueen maksettavaksi. Myös hyvinvointialue voi rauhassa keskittää palveluitaan massiivisiin sairaalakomplekseihin, koska sumput, liikenneruuhkat ja julkisen liikenteen reititys jäävät kuntien harteille. Kun asia ei ole omalla vastuulla, se ei myöskään kiinnosta pätkän vertaa.

 

Nyt kun kansalaisen elämä on pilkottu kunnan ja hyvinvointialueen välille, siitä seuraa omien vastuualueiden osaoptimointia. Kunta katsoo omaa etuaan ja hyvinvointialue omaansa. Yhden säästö on toisen kulu.

 

Terve itsekkyys on kokonaisuuden katsomista

 

Niin kauan kuin ihminen on itsekäs yksilö, hän on tuomittu junnaamaan paikoillaan. Sen sijaan kun teemme yhteistyötä ja autamme toisiamme, olemme enemmän kuin vain toistemme summa. Viisi ihmistä saa aikaan vähemmän erillään kuin yhdessä.

 

Epäitsekkyys ja terve itsekkyys ovat menestyksekkään kansakunnan tae. Sen sijaan turmiollinen itsekkyys on varma tapa rikkoa ja tuhota. Terve itsekkyys on sitä, että ihminen osaa ajatella yhteisön etua, koska se on etu myös itselle.

 

Yksilön etu on yhteiskunnan etu – ja yhteiskunnan etu on yksilön etu,

 

Mika Walkamo

Mika

Olen pitkän linjan matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan yrittäjä. Olen toiminut Vanajanlinna Groupissa vuodesta 1998. Yrittäjänä olen tottunut siihen, että asiat tehdään, eikä vain puhuta. 

 

LUOTTAMUSTEHTÄVÄT

 

 • Hämeenlinnan kaupunginhallitus 2021 –

 • Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto 1992 - 2000, 2021 –

 • Hämeen Yrittäjät, varapuheenjohtaja 2021 -

 • Suomen Golfammattilaisten PGA ry, puheenjohtaja 2009 – 2019

 

TEHTÄVÄT OSAKEYHTIÖISSÄ

 

 • Hämeenlinnan elinkeinoyhtiön Linnan Kehitys Oy, hallitus 2021 –

 • Vanajanlinna Oy, hallituksen puheenjohtaja 1998 – 2021

 • Salibandyliiga Oy (nykyään SSBL Salibandy Oy), hallituksen jäsen 2013 – 2015

 • Linna Golf ry, puheenjohtaja 2004 – 

 • HHJ 2022

 

TUNNUSTUKSET

 

 • Tasavallan Presidentin myöntämä Suomen Leijonan Ritarikunnan ritarimerkki 2017 

 • Hämeen kauppakamarin myöntämä kultainen elämäntyömerkki 2018

 • Hämeen maakunnallinen yrittäjäpalkinto 2008

 • Vuoden yrittäjä Hämeenlinnassa 2003

 

Tule tiimiin...

 

Tule mukaan vaalitiimiin. Jokaiselle löytyy sopiva paikka,

eikä suuria ei tarvitse ponnistaa.

 

Tehdään yhdessä iso askel Hämeen hyväksi!

 

Laita postia ja olemme sinuun yhteydessä mitä pikimmin!

  

Nimi *
Sähköposti *
Puhelin