Oikeita tekoja

 

Olen aina ollut suomalaisen työn, maan ja yrittäjyyden puolella. Olen tehnyt työtä, tarjonnut työtä ja luonut työtä.


Yrittäjänä olen tottunut siihen, että asiat pitää tehdä.


Mika Walkamo
Kokoomus

Asiat pitää hoitaa

Terve talous

Terve talous on hyvinvoinnin perusta. Valtion velkaantuminen on saatava kuriin, yrittäjien asemaa on helpotettava ja veroja on alennettava. Suomi elää työllä. Työ on parasta sosiaaliturvaa, ja

sen pitää aina olla kannattavaa.

TURVALLISUUS ON TAATTAVA

Tunnemme historiamme ja tiedämme, että se voi toistaa itseään. Meillä on oltava vahva oma armeija ja kyky puolustaa itsenäisyyttämme puolustusliitto NATOn jäsenenä.

 

ARVOKAS MAA- JA METSÄTALOUS

Meidän on oltava ruoantuotannon suhteen huoltovarmoja. Viljelijät ovat myös yrittäjiä ja työnantajia, ja heidän asemaansa täytyy parantaa. Metsäsektori on korvaamaton osa talouttamme.

Suomalainen metsänhoito on kestävää ja maailman huippua. Pidetään sitä koskeva päätöksenteko omissa käsissämme.

VALTION keskittyTTÄVÄ olennaiseen

Valtion rooli on huolehtia siitä, että meillä kaikilla on hyvät peruspalvelut.  Valtion rooli ei ole holhota ihmisiä eikä yrityksiä.

 

Viinit ruokakauppoihin, aukiolot vapaaksi ja väljyyttä rakennusmääräyksiin.

OMAVARAINEN ENERGIA

Energian raju hinnannousu voidaan estää vain luomalla Suomeen riittävästi omaa energiantuotantoa. Tarvitsemme ydinvoimaa sähköntuotantoon ja puuta lämmitykseen. Uusiutuvaan energiaan tarvitaan investointeja ja innovaatioita.

Suosittelijat
BLOGI

Hämeen Sanomat 23.4.2022

 

Turvaa ja työtä ukrainalaisille – Meillä on nyt näytön paikka pakolaisten työllistämisessä

 

Venäjän pöyristyttävä ja rikollinen hyökkäys itsenäiseen Ukrainaan on tuonut meille uuden maahanmuuttajien ryhmän. Tämä ryhmä ei pakene kodeistaan huonoa elämää, köyhyyttä tai oman valtion sortoa. Ukrainalaiset pakenevat kotimaastaan Venäjän hyökkäyssotaa.

He ovat joutuneet jättämään pakon edessä kodit, arjen ja työpaikat taakseen – aivan kuin talvisodan ja jatkosodan yhteydessä moni suomalainenkin. Kuten moni muukin lapsi, oma äitini lähetettiin sotalapseksi Ruotsiin useiksi vuosiksi, vieraaseen ympäristöön ja keskelle vierasta kieltä. Auttamishalulla ja uuden elämän tarjoamisella siitäkin selvittiin.

 

Äitejä, lapsia ja isovanhempia

 

Enemmistö sotaa pakenevista ukrainalaisista ovat äitejä, lapsia ja isovanhempia, jotka isät ja pojat laittoivat pakomatkalle jääden itse taistelemaan niin maansa kuin koko Euroopankin puolesta.

 

Meillä on nyt käsissämme maahanmuuttajien erityisryhmä, joka on ammattitaitoista ja länsimaalaisittain verkottunutta kansaa. Kun sairaanhoitajan lääkkeet ja kanyylit tippuivat lattialle venäläisen ohjuksen osuttua sairaalaan, ei vuosien lääketieteellinen kokemus kadonnut – vain sairaala. Tai, kun ravintolan läpi pyyhkäisi luotisuihku, ei tarjoilijan ammattitaito kadonnut – ainoastaan paikka missä ammattiaan harjoittaa.

 

Meillä on näytön paikka

 

Ja nyt meillä, maailman onnellisimmassa maassa on näytön paikka siinä, kuinka nämä useiden eri alojen ammattilaiset saatetaan nopeasti ja ihmisarvoisesti harjoittelujen, oppisopimuksien tai nopeutettujen työlupien avulla tekemään oman osaamisensa mukaista työtä. Työn kautta integroiminen yhteiskuntaan on parasta kotouttamista ja samalla se antaa sotaa paenneille henkisesti muuta ajateltavaa kuin huolen läheisistä ja tuttavista.

 

Uskon, että maassamme on tuhansia yrityksiä ja yhteisöjä, jotka haluavat auttaa pyyteettömästi sotaa paenneita ukrainalaisia. Yhteiskunnallamme onkin nyt näytön paikka olla tarjoamassa työpaikkoja, etenkin useille työvoimapulan runtelemille aloille. Esimerkiksi useat maatilat ovat näyttäneet tässä jo mallia tarjotessaan turvan työntekijöidensä perheille ja läheisille.

On selvää, että suurin osa sotaa paenneista ukrainalaisista tulee palaamaan koteihinsa pahimman ollessa ohi. Mutta vääjäämättä osa tulee jäämään – etenkin he, jotka ovat päässeet näyttämään ammattitaitoaan täällä Suomessa.

 

Mika Walkamo

 

  

Mika

Olen pitkän linjan matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan yrittäjä. Olen toiminut Vanajanlinna Groupissa vuodesta 1998. Yrittäjänä olen tottunut siihen, että asiat tehdään, eikä vain puhuta. 

 

LUOTTAMUSTEHTÄVÄT

 

 • Hämeenlinnan kaupunginhallitus 2021 –

 • Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto 1992 - 2000, 2021 –

 • Hämeen Yrittäjät, varapuheenjohtaja 2021 -

 • Suomen Golfammattilaisten PGA ry, puheenjohtaja 2009 – 2019

 

TEHTÄVÄT OSAKEYHTIÖISSÄ

 

 • Hämeenlinnan elinkeinoyhtiön Linnan Kehitys Oy, hallitus 2021 –

 • Vanajanlinna Oy, hallituksen puheenjohtaja 1998 – 2021

 • Salibandyliiga Oy (nykyään SSBL Salibandy Oy), hallituksen jäsen 2013 – 2015

 • Linna Golf ry, puheenjohtaja 2004 – 

 • HHJ 2022

 

TUNNUSTUKSET

 

 • Tasavallan Presidentin myöntämä Suomen Leijonan Ritarikunnan ritarimerkki 2017 

 • Hämeen kauppakamarin myöntämä kultainen elämäntyömerkki 2018

 • Hämeen maakunnallinen yrittäjäpalkinto 2008

 • Vuoden yrittäjä Hämeenlinnassa 2003

 

Tule tiimiin...

 

Tule mukaan vaalitiimiin. Jokaiselle löytyy sopiva paikka,

eikä suuria ei tarvitse ponnistaa.

 

Tehdään yhdessä iso askel Hämeen hyväksi!

 

Laita postia ja olemme sinuun yhteydessä mitä pikimmin!

  

Nimi *
Sähköposti *
Puhelin