Oikeita tekoja

 

Olen aina ollut suomalaisen työn, maan ja yrittäjyyden puolella. Olen tehnyt työtä, tarjonnut työtä ja luonut työtä.


Yrittäjänä olen tottunut siihen, että asiat pitää tehdä.


Mika Walkamo
Kokoomus

Asiat pitää hoitaa

Terve talous

Terve talous on hyvinvoinnin perusta. Valtion velkaantuminen on saatava kuriin, yrittäjien asemaa on helpotettava ja veroja on alennettava. Suomi elää työllä. Työ on parasta sosiaaliturvaa, ja

sen pitää aina olla kannattavaa.

TURVALLISUUS ON TAATTAVA

Tunnemme historiamme ja tiedämme, että se voi toistaa itseään. Meillä on oltava vahva oma armeija ja kyky puolustaa itsenäisyyttämme puolustusliitto NATOn jäsenenä.

 

ARVOKAS MAA- JA METSÄTALOUS

Meidän on oltava ruoantuotannon suhteen huoltovarmoja. Viljelijät ovat myös yrittäjiä ja työnantajia, ja heidän asemaansa täytyy parantaa. Metsäsektori on korvaamaton osa talouttamme.

Suomalainen metsänhoito on kestävää ja maailman huippua. Pidetään sitä koskeva päätöksenteko omissa käsissämme.

VALTION keskittyTTÄVÄ olennaiseen

Valtion rooli on huolehtia siitä, että meillä kaikilla on hyvät peruspalvelut.  Valtion rooli ei ole holhota ihmisiä eikä yrityksiä.

 

Viinit ruokakauppoihin, aukiolot vapaaksi ja väljyyttä rakennusmääräyksiin.

OMAVARAINEN ENERGIA

Energian raju hinnannousu voidaan estää vain luomalla Suomeen riittävästi omaa energiantuotantoa. Tarvitsemme ydinvoimaa sähköntuotantoon ja puuta lämmitykseen. Uusiutuvaan energiaan tarvitaan investointeja ja innovaatioita.

Suosittelijat
BLOGI

  

Pistä paha kiertämään

 

Jos lapsi valittaa, että kouluruoka on pahaa, kehotatko häntä varastamaan kaverin eväät? Jos työkaverilla on kurjaa, kannustatko häntä kostamaan asiakkaille?

 

Tällaista kasvatusmallia näkee julkisuudessa yllättävän paljon.

 

Näyttelijä Amanda Palon mukaan “ruoan varastaminen tulee trendaamaan”. Kuulemma syy on oikeistohallituksen. Jos hallituksen säästöt ovat liian kovia, Palon mielestä tilanteen voi kostaa viattomille ruokakauppiaille.

 

Ammattiyhdistysliikkeet tekevät aivan samaa. Ne ovat vihaisia hallitukselle, joten ne kostavat pahan mielensä yrittäjille. Edellinen lakko oli joulukuussa, ja seuraava on helmikuun alussa.

 

“Ei moraali koske minua”

 

Helsingin Sanomien toimittaja yritti kysyä Palolta, eikö varastaminen ole väärin. Palo vastasi, ettei hän halua lähteä purkamaan moraalia ja etiikkaa. Hänen mielestään ei ole kiinnostavaa, onko varastaminen oikein vai väärin.

 

Miten kummassa olemme tulleet tilanteeseen, jossa ihmisen ei tarvitse pohtia tekojensa seurauksia tai moraalia? Mitä jos joku kannustaisi ihmisiä samalla tavalla väkivaltaan tai veropetoksiin?

 

Kun paha kiertää, meille kaikille jää vähemmän

 

Tätä ajattelutapaa kuvaa parhaiten lause “pistä paha kiertämään”. Siinä ihminen kokee kärsineensä vääryyttä joltakin taholta, ja sitten hän kostaa asian viattomalle sivulliselle kuten kauppiaalle.

 

Suomalainen ruokakauppias on raatanut, kouluttautunut, työllistänyt, uskonut unelmaansa, ottanut riskin – ja tätä elämäntyötä joku kehtaa käydä pihistämässä. Suomalainen hotelli- ja ravintolayrittäjä on vuosikausia palkannut ihmisiä, kehittänyt tuotteita, rakentanut asiakassuhdetta, ottanut lainaa – ja vastuuton poliittinen lakko aiheuttaa päivässä tuhansien eurojen tappiot.

 

Varkaudet ja poliittiset lakot ovat vakava riski, joka rakentaa turvatonta yhteiskuntaa. Jos kuka tahansa sivullinen tai yrittäjä voi milloin tahansa joutua koston kohteeksi, olemme vaarallisella tiellä. Varkaudet lisäävät vartijoita, kameroita ja valvontaa. Empatia vähenee ja luottamus heikkenee.

 

Ne ihmiset, jotka pistävät pahan kiertämään, eivät ymmärrä sahaavansa meidän kaikkien yhteistä oksaa. Varastetut tavarat nostavat elintarvikkeiden hintoja. Lakkoilu aiheuttaa taloudellisia vaikeuksia, konkursseja ja työttömyyttä. Kukaan ei voita, vaan kaikki häviävät.

 

Laita mieluummin hyvä kiertämään

 

Hyvän tekeminen toisille ihmisille lisää tutkitusti onnellisuutta: kun annamme jotain toisille, saamme kokea merkityksellisyyden tunteita. Sen sijaan kostaminen tekee ihmisen katkeraksi. Kostaminen on toiselta pois ottamista, ei kenellekään minkään antamista.

 

Kun näet jonkun varastavan, puutu asiaan. Jos tilanne näyttää vaaralliselta, ilmoita vartijalle. Lahjoita ruokaa Hurstille, osta ruokakassi opiskelijalle, tarjoa kyytiä palelevalle. Kun hyvä kiertää yhteiskunnassa, se lisää yhteisöllisyyttä ja luottamusta.

 

On selvää, että Suomessa on liian paljon pienituloisia. Heitä pitää pyrkiä auttamaan poistamalla kannustinloukkuja ja madaltamalla työn verotusta ja työvoiman lisäkuluja. On loukkaavaa Palolta edes vihjata, että pienituloiset olisivat muka pakotettuja moraalittomaan toimintaan. Pötypuhetta.

 

Varkauspuheet eivät auta pienituloisia lainkaan. Sen sijaan vähävaraiset tarvitsevat enemmän vaihtoehtoja, ja Suomi tarvitsee enemmän yrittäjiä ja työpaikkoja.

 

Meillä jokaisella on mahdollisuus valita: haluammeko laittaa hyvän vai pahan kiertämään?

 

Mika Walkamo

Mika

Olen pitkän linjan matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan yrittäjä. Olen toiminut Vanajanlinna Groupissa vuodesta 1998. Yrittäjänä olen tottunut siihen, että asiat tehdään, eikä vain puhuta. 

 

LUOTTAMUSTEHTÄVÄT

 

 • Hämeenlinnan kaupunginhallitus 2021 –

 • Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto 1992 - 2000, 2021 –

 • Hämeen Yrittäjät, varapuheenjohtaja 2021 -

 • Suomen Golfammattilaisten PGA ry, puheenjohtaja 2009 – 2019

 

TEHTÄVÄT OSAKEYHTIÖISSÄ

 

 • Hämeenlinnan elinkeinoyhtiön Linnan Kehitys Oy, hallitus 2021 –

 • Vanajanlinna Oy, hallituksen puheenjohtaja 1998 – 2021

 • Salibandyliiga Oy (nykyään SSBL Salibandy Oy), hallituksen jäsen 2013 – 2015

 • Linna Golf ry, puheenjohtaja 2004 – 

 • HHJ 2022

 

TUNNUSTUKSET

 

 • Tasavallan Presidentin myöntämä Suomen Leijonan Ritarikunnan ritarimerkki 2017 

 • Hämeen kauppakamarin myöntämä kultainen elämäntyömerkki 2018

 • Hämeen maakunnallinen yrittäjäpalkinto 2008

 • Vuoden yrittäjä Hämeenlinnassa 2003

 

Tule tiimiin...

 

Tule mukaan vaalitiimiin. Jokaiselle löytyy sopiva paikka,

eikä suuria ei tarvitse ponnistaa.

 

Tehdään yhdessä iso askel Hämeen hyväksi!

 

Laita postia ja olemme sinuun yhteydessä mitä pikimmin!

  

Nimi *
Sähköposti *
Puhelin