Oikeita tekoja

 

Olen aina ollut suomalaisen työn, maan ja yrittäjyyden puolella. Olen tehnyt työtä, tarjonnut työtä ja luonut työtä.


Yrittäjänä olen tottunut siihen, että asiat pitää tehdä.


Mika Walkamo
Kokoomus

Asiat pitää hoitaa

Terve talous

Terve talous on hyvinvoinnin perusta. Valtion velkaantuminen on saatava kuriin, yrittäjien asemaa on helpotettava ja veroja on alennettava. Suomi elää työllä. Työ on parasta sosiaaliturvaa, ja

sen pitää aina olla kannattavaa.

TURVALLISUUS ON TAATTAVA

Tunnemme historiamme ja tiedämme, että se voi toistaa itseään. Meillä on oltava vahva oma armeija ja kyky puolustaa itsenäisyyttämme puolustusliitto NATOn jäsenenä.

 

ARVOKAS MAA- JA METSÄTALOUS

Meidän on oltava ruoantuotannon suhteen huoltovarmoja. Viljelijät ovat myös yrittäjiä ja työnantajia, ja heidän asemaansa täytyy parantaa. Metsäsektori on korvaamaton osa talouttamme.

Suomalainen metsänhoito on kestävää ja maailman huippua. Pidetään sitä koskeva päätöksenteko omissa käsissämme.

VALTION keskittyTTÄVÄ olennaiseen

Valtion rooli on huolehtia siitä, että meillä kaikilla on hyvät peruspalvelut.  Valtion rooli ei ole holhota ihmisiä eikä yrityksiä.

 

Viinit ruokakauppoihin, aukiolot vapaaksi ja väljyyttä rakennusmääräyksiin.

OMAVARAINEN ENERGIA

Energian raju hinnannousu voidaan estää vain luomalla Suomeen riittävästi omaa energiantuotantoa. Tarvitsemme ydinvoimaa sähköntuotantoon ja puuta lämmitykseen. Uusiutuvaan energiaan tarvitaan investointeja ja innovaatioita.

Suosittelijat
BLOGI

    

Onko Hämeessä kriisinsietokykyä? – Jokaisen meistä pitää itse kasvattaa omaa kriisivalmiuttamme

 

Jokainen meistä kohtaa joskus kriisejä. Olipa kyseessä avioero, työttömyys, onnettomuus tai rikollinen teko, jokainen kriisi vaatii henkisiä ja fyysisiä voimia. Mutta onko meillä kriisinsietokykyä?

Jotkut kriisit voi ehkäistä. Ensiaputaito voi pelastaa kuolemalta. Turvallinen ajotapa voi pelastaa kolarilta. Kotivara auttaa poikkeustilanteissa. Meidän pitää uskoa järjestöjen muistutuksia varautumisesta ja median varoituksia rikoksista. Paras kriisi on vältetty kriisi.

 

Kaikkia kriisejä ei silti voi välttää, joten niitä pitää oppia käsittelemään. Jokainen meistä kokee elämässään pettymyksiä ja sairauksia. Jokaisella kunnalla on jossain vaiheessa taloudellisesti tiukkaa.

Rahat eivät riitä myöskään Oma Hämeellä saati muillakaan hyvinvointialueilla. Kaiken lisäksi Venäjä tekee rajoillamme ja tietoverkoissa mitä haluaa. Miten selviämme näistä kriiseistä?

 

Suomalainen aikuinen on unohtanut, että elämässä tulee väistämättä vastaan pahaa mieltä ja kriisejä. Kukaan ei ole luvannut meille ikuista onnea eikä Instagramin kuvaamaa ihanuutta. Suomalainen aikuinen on unohtanut, että elämässä tulee väistämättä vastaan pahaa mieltä ja kriisejä. Ikävät tunteet ja kurjat kokemukset ovat osa elämää, eikä niiltä voi suojautua mitenkään. Siksi niitä pitää opetella kestämään ja käsittelemään.

 

On kolme ratkaisua, joilla voimme parantaa koko yhteiskunnan kriisinsietokykyä. Ensinnäkin kannattaa uskoa kokeneempia, jotka ovat selvinneet poikkeustilanteista. On harmillista, jos otamme opiksi vain silloin, kun kriisi iskee omalle kohdalle. Oppimisen ei tarvitse tapahtua vain oman kantapään kautta. Meidän kannattaa kasvattaa omaa osaamista myös toisten oppimiskokemuksista ja kokeneempien vinkeistä.

 

Toisekseen meidän pitää hakeutua ikäviin tilanteisiin ja kerätä hallitun epämukavia kokemuksia. Välttely ei opeta mitään. Jokainen meistä voi harjoitella liukkaalla ajamista Riihimäen ajoharjoitteluradalla.

 

Maanpuolustuskoulutus MPK ja Naisten Valmiusliitto järjestävät erinomaisia kriisivalmius- ja ensiapukursseja Parolannummella. Hämeen Martat kouluttavat muun muassa oman talouden hallintaa ja kotivaraa eli kotien varautumista poikkeustilanteisiin.

 

Kolmanneksi peruskouluun pitää saada turvallisuustaidot vahvemmin osaksi opetussuunnitelmaa. Onneksi tunneilla opetellaan kotitöiden tekoa turvallisesti ja mietitään pikavippien seurauksia. Silti tarvitsemme tätä lisää.

 

Koulut voisivat ottaa oppia partiolaisten ohjelmasta. Olisi tärkeää kouluttaa lapsille muun muassa EA1-kurssin taidot, kyberturvallisuuden perusteet ja hätäkeskukseen soittaminen. Tällä varmistamme sen, että kolaripaikalla yhä useampi osaisi antaa uhreille ensiapua eikä seisoisi vieressä kuvaamassa.

 

Onko Hämeessä kriisinsietokykyä? Kyllä on – mutta enemmänkin saisi olla. Jokaisen meidän pitää itse kasvattaa omaa kriisivalmiuttamme. Emme voi olettaa, että valtio tai kunta tekevät asiat puolestamme.

 

Mika Walkamo

Yrittäjä, Vanajanlinna Group

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen jäsen

 

 

 

    

Mika

Olen pitkän linjan matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan yrittäjä. Olen toiminut Vanajanlinna Groupissa vuodesta 1998. Yrittäjänä olen tottunut siihen, että asiat tehdään, eikä vain puhuta. 

 

LUOTTAMUSTEHTÄVÄT

 

 • Hämeenlinnan kaupunginhallitus 2021 –

 • Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto 1992 - 2000, 2021 –

 • Hämeen Yrittäjät, varapuheenjohtaja 2021 -

 • Suomen Golfammattilaisten PGA ry, puheenjohtaja 2009 – 2019

 

TEHTÄVÄT OSAKEYHTIÖISSÄ

 

 • Hämeenlinnan elinkeinoyhtiön Linnan Kehitys Oy, hallitus 2021 –

 • Vanajanlinna Oy, hallituksen puheenjohtaja 1998 – 2021

 • Salibandyliiga Oy (nykyään SSBL Salibandy Oy), hallituksen jäsen 2013 – 2015

 • Linna Golf ry, puheenjohtaja 2004 – 

 • HHJ 2022

 

TUNNUSTUKSET

 

 • Tasavallan Presidentin myöntämä Suomen Leijonan Ritarikunnan ritarimerkki 2017 

 • Hämeen kauppakamarin myöntämä kultainen elämäntyömerkki 2018

 • Hämeen maakunnallinen yrittäjäpalkinto 2008

 • Vuoden yrittäjä Hämeenlinnassa 2003

 

Tule tiimiin...

 

Tule mukaan vaalitiimiin. Jokaiselle löytyy sopiva paikka,

eikä suuria ei tarvitse ponnistaa.

 

Tehdään yhdessä iso askel Hämeen hyväksi!

 

Laita postia ja olemme sinuun yhteydessä mitä pikimmin!

  

Nimi *
Sähköposti *
Puhelin