Oikeita tekoja

 

Olen aina ollut suomalaisen työn, maan ja yrittäjyyden puolella. Olen tehnyt työtä, tarjonnut työtä ja luonut työtä.


Yrittäjänä olen tottunut siihen, että asiat pitää tehdä.


Mika Walkamo
Kokoomus

Asiat pitää hoitaa

Terve talous

Terve talous on hyvinvoinnin perusta. Valtion velkaantuminen on saatava kuriin, yrittäjien asemaa on helpotettava ja veroja on alennettava. Suomi elää työllä. Työ on parasta sosiaaliturvaa, ja

sen pitää aina olla kannattavaa.

TURVALLISUUS ON TAATTAVA

Tunnemme historiamme ja tiedämme, että se voi toistaa itseään. Meillä on oltava vahva oma armeija ja kyky puolustaa itsenäisyyttämme puolustusliitto NATOn jäsenenä.

 

ARVOKAS MAA- JA METSÄTALOUS

Meidän on oltava ruoantuotannon suhteen huoltovarmoja. Viljelijät ovat myös yrittäjiä ja työnantajia, ja heidän asemaansa täytyy parantaa. Metsäsektori on korvaamaton osa talouttamme.

Suomalainen metsänhoito on kestävää ja maailman huippua. Pidetään sitä koskeva päätöksenteko omissa käsissämme.

VALTION keskittyTTÄVÄ olennaiseen

Valtion rooli on huolehtia siitä, että meillä kaikilla on hyvät peruspalvelut.  Valtion rooli ei ole holhota ihmisiä eikä yrityksiä.

 

Viinit ruokakauppoihin, aukiolot vapaaksi ja väljyyttä rakennusmääräyksiin.

OMAVARAINEN ENERGIA

Energian raju hinnannousu voidaan estää vain luomalla Suomeen riittävästi omaa energiantuotantoa. Tarvitsemme ydinvoimaa sähköntuotantoon ja puuta lämmitykseen. Uusiutuvaan energiaan tarvitaan investointeja ja innovaatioita.

Suosittelijat
BLOGI
Hei Nato, saisimmeko tukikohdan Hämeeseen?

 

Hämeen Sanomat 12.12.2022

 

Suomi on Nato-jäsenyyden kynnyksellä. Asiantuntijoiden mukaan jäsenyys vahvistuu viimeistään ensi kesänä. Askel on maallemme merkittävä ja monin paikoin vielä tienä tuntematon. Varmaa on, että jäsenyyden ansiosta sekä kansalaisten turvallisuudentunne että maamme turvallisuus nousevat uudelle tasolle.

 

Muuttuvaan maailmaan pitää reagoida etupainotteisesti, ja sen me olemme nyt tehneet.

 

Puolustusvoimilla on luonnollisesti jo tarkat suuntaviivat Nato-jäsenyyden ajalle. Jäsenyys tuo tullessaan uusia puolustusstrategisia kehityssuuntia ja synenergian luomia hyötyjä. Vielä on paljon avoimia kysymyksiä, erityisesti siviilihallinnon saralla avautuvia mahdollisuuksia, jotka ovat myös alueellisesti merkittäviä.

 

Meillä Hämeessä on nyt aitiopaikka hyödyntää Nato-jäsenyyden tuomat alueelliset mahdollisuudet. Parolassa on maamme telapanssareiden, ilmapuolustuksen ja tykistön johtava tukikohta Panssariprikaati. Riihimäeltä löytyy elektronisen sodankäynnin keskus ja puolustusvoimien tutkimuskeskus. Lisäksi maakunnassamme ovat Sakon ja Patrian tehtaat, joiden merkitys kansalliselle turvallisuudelle on merkittävä. Myös siviilejä ja reserviläisiä kouluttava maanpuolustusyhdistys MPK toimii aktiivisesti Hämeessä. Kaiken kaikkiaan maakunnassamme sijaitsee poikkeuksellisen tärkeitä ja ajankohtaisia maanpuolustuksen toimijoita.

 

Niinpä maakuntamme edunvalvonnan pitää työskennellä täysin voimin Nato-tukikohdan saamiseksi Hämeeseen. Naton esikunta on iso työllistäjä. Vaikka pääosa työntekijöistä on aktiivipalveluksessa olevia sotilashenkilöitä, niin tukikohta tarvitsee paljon myös toimistohenkilöstöä, logistiikkaa ja huoltoa. Lisäksi esikunnan työntekijät tarvitsevat koko elämisen infran asuntoineen, päiväkoteineen ja kouluineen.

 

Naton tukikohtien sijainti ratkaistaan tietenkin ensisijaisesti Naton ja Suomen puolustusvoimien kesken. Silti aluevaikuttamisella voimme auttaa vaakaa kallistumaan Hämeen puoleen. Sijaintimme on erinomainen, ja osaamisemme on huippuluokkaa.

 

Tämän vuoksi maakunnan hallinnolla ja edunvalvontaa johtavilla tahoilla täytyy olla hyvin suunniteltu strategia prosessin varalle. Meidän pitää etukäteen miettiä, miten voimme tukea merkittävää päätöstä juuri Parolan, Riihimäen ja koko Hämeen eduksi. Jäsenyyden ratifiointia odotellessa ja erityisesti sen jälkeen maakuntamme on oltava aktiivinen toimija Naton,  Puolustusvoimien ja maan hallituksen suuntaan.

 

Mika Walkamo

Yrittäjä (kok.)

Hämeenlinna

Mika

Olen pitkän linjan matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan yrittäjä. Olen toiminut Vanajanlinna Groupissa vuodesta 1998. Yrittäjänä olen tottunut siihen, että asiat tehdään, eikä vain puhuta. 

 

LUOTTAMUSTEHTÄVÄT

 

 • Hämeenlinnan kaupunginhallitus 2021 –

 • Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto 1992 - 2000, 2021 –

 • Hämeen Yrittäjät, varapuheenjohtaja 2021 -

 • Suomen Golfammattilaisten PGA ry, puheenjohtaja 2009 – 2019

 

TEHTÄVÄT OSAKEYHTIÖISSÄ

 

 • Hämeenlinnan elinkeinoyhtiön Linnan Kehitys Oy, hallitus 2021 –

 • Vanajanlinna Oy, hallituksen puheenjohtaja 1998 – 2021

 • Salibandyliiga Oy (nykyään SSBL Salibandy Oy), hallituksen jäsen 2013 – 2015

 • Linna Golf ry, puheenjohtaja 2004 – 

 • HHJ 2022

 

TUNNUSTUKSET

 

 • Tasavallan Presidentin myöntämä Suomen Leijonan Ritarikunnan ritarimerkki 2017 

 • Hämeen kauppakamarin myöntämä kultainen elämäntyömerkki 2018

 • Hämeen maakunnallinen yrittäjäpalkinto 2008

 • Vuoden yrittäjä Hämeenlinnassa 2003

 

Tule tiimiin...

 

Tule mukaan vaalitiimiin. Jokaiselle löytyy sopiva paikka,

eikä suuria ei tarvitse ponnistaa.

 

Tehdään yhdessä iso askel Hämeen hyväksi!

 

Laita postia ja olemme sinuun yhteydessä mitä pikimmin!

  

Nimi *
Sähköposti *
Puhelin