Oikeita tekoja

 

Olen aina ollut suomalaisen työn, maan ja yrittäjyyden puolella. Olen tehnyt työtä, tarjonnut työtä ja luonut työtä.


Yrittäjänä olen tottunut siihen, että asiat pitää tehdä.


Mika Walkamo
Kokoomus

Asiat pitää hoitaa

Terve talous

Terve talous on hyvinvoinnin perusta. Valtion velkaantuminen on saatava kuriin, yrittäjien asemaa on helpotettava ja veroja on alennettava. Suomi elää työllä. Työ on parasta sosiaaliturvaa, ja

sen pitää aina olla kannattavaa.

TURVALLISUUS ON TAATTAVA

Tunnemme historiamme ja tiedämme, että se voi toistaa itseään. Meillä on oltava vahva oma armeija ja kyky puolustaa itsenäisyyttämme puolustusliitto NATOn jäsenenä.

 

ARVOKAS MAA- JA METSÄTALOUS

Meidän on oltava ruoantuotannon suhteen huoltovarmoja. Viljelijät ovat myös yrittäjiä ja työnantajia, ja heidän asemaansa täytyy parantaa. Metsäsektori on korvaamaton osa talouttamme.

Suomalainen metsänhoito on kestävää ja maailman huippua. Pidetään sitä koskeva päätöksenteko omissa käsissämme.

VALTION keskittyTTÄVÄ olennaiseen

Valtion rooli on huolehtia siitä, että meillä kaikilla on hyvät peruspalvelut.  Valtion rooli ei ole holhota ihmisiä eikä yrityksiä.

 

Viinit ruokakauppoihin, aukiolot vapaaksi ja väljyyttä rakennusmääräyksiin.

OMAVARAINEN ENERGIA

Energian raju hinnannousu voidaan estää vain luomalla Suomeen riittävästi omaa energiantuotantoa. Tarvitsemme ydinvoimaa sähköntuotantoon ja puuta lämmitykseen. Uusiutuvaan energiaan tarvitaan investointeja ja innovaatioita.

Suosittelijat
BLOGI

Hämeen Sanomat 19.11.2021

 

Kaupungilla myönteinen näkymä

 

Vaikka marraskuun harmaus ja pimeys puskevat päälle, näyttää Hämeenlinnan kaupungin tilanne pitkästä aikaa valoisammalta.

Voin jo näin usean kuukauden kaupunginhallituksessa mukanaolon jälkeen todeta, että puolueiden ja edustajien välillä vallitsee erittäin hyvä yhteistyö ja henki. Ja tämä on siis näin hämeenlinnalaisittain paljon sanottu! On ollut äärimmäisen mielenkiintoista perehtyä asioihin ja olla mukana innostavissa kokouksissa, joissa koko porukka puhaltaa yhteen hiileen – puoluerajoista riippumatta.

 

Uusia pestejä hoidetaan tyylikkäästi

 

Molemmat Koskiset, eli Jari (kok.) ja Johannes (sd.), valtuuston- ja kaupungin hallituksen puheenjohtajat, ovat hoitaneet uusia pestejään kokemuksella tyylikkäästi. Samoin uusi kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen on osoittanut olevansa juuri oikea henkilö tehtävään. Mikä tärkeintä, kaupungin talous näyttää tällä hetkellä paremmalta kuin pitkään aikaan. Yksi syy kaupungin talouden hyvään tilaan on se, että Hämeenlinna on tällä hetkellä muuttovoittoinen kaupunki, mutta laakereille ei voida jäädä lepäämään.

 

Kaupunkiin pitää saada lisää veronmaksajia

 

On tärkeää, että teemme jatkuvasti töitä ja mietimme uusia keinoja saadaksemme kaupunkiin lisää veronmaksajia ja yrityksiä. Vain hyvällä taloudenpidolla voimme jatkossakin taata koulutuksen, terveydenhuollon ja muut palvelut kaupunkilaisille. Toki, eivät kaikki kaupungin asiat mene eteenpäin piirissä tanssimalla. Esimerkiksi keskusta-alueen rauhoittaminen pelkästään kevyelle liikenteelle on kirvoittanut voimakasta keskustelua. Keskustamme on tehty autoilijoille, pyöräilijöille, kävelijöille sekä kivijalkakaupoille, eikä niitä pidä asettaa vastakkain.

 

Raha kaupunkiin tulee autolla

 

On myös hyvä muistaa, että kaupunkimme ulkopuolelta tuleva raha tulee lähes aina autolla. Keskustan tulee toimia kaupunkilaistemme kohtaamispaikkana, jonne on helppo tulla, riippumatta siitä millä tullaan. Vastaavasti on jäänyt hieman harmittamaan, että emme saaneet kannatusta yksityisen päivähoidon palvelusetelin käyttöönoton lisäämiselle. Olisi hyvä, että kaupunkilaiset saisivat itse päättää mihin päiväkotiin haluavat lapsensa viedä.

 

Ilmaista pysäköintiä olisi voinut kokeilla

 

Samoin olisin mielelläni nähnyt keskustassa tunnin ilmaisen pysäköintikokeilun. Kokeilujakson lukujen valossa olisimme olleet viisaampia ilmaisen pysäköinnin vaikutuksista keskustan liike-elämään. Olen aidosti huolissani, että tyhjenevä keskusta-alue maksaa pian paljon enemmän kuin sieltä saatava pysäköintitulo. Asemanseudun hiekkaparkin olisi voinut olla pendelöijille ja kaupunkilaisille ilmainen, mutta 50 euron maksu vuodessa on hyvä nykyiseen verrattuna.

 

Lopuksi, hyvää on se, että kaupunki tulee satsaamaan matkailuun ja tapahtumiin, joka tulee varmasti näkymään vetovoiman lisääntymisenä. Ahveniston maauimalakin tullaan varmasti korjaamaan, kunhan ensin tiedämme mitä se maksaa. Itse aion jatkaa elinkeinoelämän ja yrittäjien puolesta puhumista.

 

Mika Walkamo 

 

  

Mika

Olen pitkän linjan matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan yrittäjä. Olen toiminut Vanajanlinna Groupissa vuodesta 1998. Yrittäjänä olen tottunut siihen, että asiat tehdään, eikä vain puhuta. 

 

LUOTTAMUSTEHTÄVÄT

 

 • Hämeenlinnan kaupunginhallitus 2021 –

 • Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto 1992 - 2000, 2021 –

 • Hämeen Yrittäjät, varapuheenjohtaja 2021 -

 • Suomen Golfammattilaisten PGA ry, puheenjohtaja 2009 – 2019

 

TEHTÄVÄT OSAKEYHTIÖISSÄ

 

 • Hämeenlinnan elinkeinoyhtiön Linnan Kehitys Oy, hallitus 2021 –

 • Vanajanlinna Oy, hallituksen puheenjohtaja 1998 – 2021

 • Salibandyliiga Oy (nykyään SSBL Salibandy Oy), hallituksen jäsen 2013 – 2015

 • Linna Golf ry, puheenjohtaja 2004 – 

 • HHJ 2022

 

TUNNUSTUKSET

 

 • Tasavallan Presidentin myöntämä Suomen Leijonan Ritarikunnan ritarimerkki 2017 

 • Hämeen kauppakamarin myöntämä kultainen elämäntyömerkki 2018

 • Hämeen maakunnallinen yrittäjäpalkinto 2008

 • Vuoden yrittäjä Hämeenlinnassa 2003

 

Tule tiimiin...

 

Tule mukaan vaalitiimiin. Jokaiselle löytyy sopiva paikka,

eikä suuria ei tarvitse ponnistaa.

 

Tehdään yhdessä iso askel Hämeen hyväksi!

 

Laita postia ja olemme sinuun yhteydessä mitä pikimmin!

  

Nimi *
Sähköposti *
Puhelin