Oikeita tekoja

 

Olen aina ollut suomalaisen työn, maan ja yrittäjyyden puolella. Olen tehnyt työtä, tarjonnut työtä ja luonut työtä.


Yrittäjänä olen tottunut siihen, että asiat pitää tehdä.


Mika Walkamo
Kokoomus

Asiat pitää hoitaa

Terve talous

Terve talous on hyvinvoinnin perusta. Valtion velkaantuminen on saatava kuriin, yrittäjien asemaa on helpotettava ja veroja on alennettava. Suomi elää työllä. Työ on parasta sosiaaliturvaa, ja

sen pitää aina olla kannattavaa.

TURVALLISUUS ON TAATTAVA

Tunnemme historiamme ja tiedämme, että se voi toistaa itseään. Meillä on oltava vahva oma armeija ja kyky puolustaa itsenäisyyttämme puolustusliitto NATOn jäsenenä.

 

ARVOKAS MAA- JA METSÄTALOUS

Meidän on oltava ruoantuotannon suhteen huoltovarmoja. Viljelijät ovat myös yrittäjiä ja työnantajia, ja heidän asemaansa täytyy parantaa. Metsäsektori on korvaamaton osa talouttamme.

Suomalainen metsänhoito on kestävää ja maailman huippua. Pidetään sitä koskeva päätöksenteko omissa käsissämme.

VALTION keskittyTTÄVÄ olennaiseen

Valtion rooli on huolehtia siitä, että meillä kaikilla on hyvät peruspalvelut.  Valtion rooli ei ole holhota ihmisiä eikä yrityksiä.

 

Viinit ruokakauppoihin, aukiolot vapaaksi ja väljyyttä rakennusmääräyksiin.

OMAVARAINEN ENERGIA

Energian raju hinnannousu voidaan estää vain luomalla Suomeen riittävästi omaa energiantuotantoa. Tarvitsemme ydinvoimaa sähköntuotantoon ja puuta lämmitykseen. Uusiutuvaan energiaan tarvitaan investointeja ja innovaatioita.

Suosittelijat
BLOGI

04012022 Yrittajat.fi/uutiset

 

Vanajanlinnassa kansainväliset asiakkaat kohtaavat kansainvälisen henkilökunnan

 

Majoitus- ja ravintola-aloilla on viimeiset pari vuotta sahattu täyskiireen ja koronasulkujen välimaastossa. Epävarmuuden vallitessa on saatettu suuntautua töihin muille aloille, missä työllisyystilanne on tasaisempi.


– Se on ymmärrettävää, sillä työntekijöillä on omat elämänsä, asuntolainoineen ja muine sitoumuksineen. Onneksi työvoiman joukkopakoa ei ole meillä näkynyt ja useamman kuukauden rajoituksista huolimatta 2021 oli meille plussavuosi, kiittelee Vanajanlinna Groupin Mika Walkamo.

 

Vanajanlinnaan ensimmäiset ei-suomalaiset työntekijät saapuivat jo parisenkymmentä vuotta sitten. Tekijät ovat kotoisin niin EU-alueelta kuin sen ulkopuolelta, kuten esimerkiksi Tunisiasta, Venäjältä ja Uudesta Seelannista, Thaimaasta ja Filippiineiltä. Suurin osa heistä on rakkauden perässä Suomeen muuttaneita.


– Ilman kansainvälisiä osaajia emme pärjäisi tällä hetkellä. Onhan se erinomaista asiakaspalvelua, kun meillä on englannin ohella vaikkapa venäjän, ranskan tai hebrean kielen osaajia kansainvälisille asiakkaillemme. Lisäksi olemme palkanneet myös osatyöllistettyjä yhteistyössä Kiipulan ammattiopiston kanssa.

 

Viimeisimmät rajoitukset ravintoloiden aukioloaikoihin eivät Walkamon mukaan joulun rauhallisemman luonteista sesonkia pilanneet, mutta kismittävät kuitenkin yrittäjää.


– Mielestäni rajoitusten suhteen hallitus mikromanageeraa ja THL:n puolella silmätikkuna ovat ravintolat. Kuvittelepa, jos Alkot suljettaisiin, niin johan alkaisivat rokotukset rokkaamaan, naurahtaa Walkamo.

Walkamo kuvailee, että Vanajanlinnan kaltaisessa paikassa kaikki pitää aina myydä omina tilaisuuksinaan, olipa kyse häistä tai presidentin vierailusta.


– Syksyllä meillä pidettiin EU-ulkoministerien huippukokous. Arvelen, että paikalla oli enemmän Supon kuin omaa henkilökuntaa. Kaikki tilaisuudet tuovat hienoa vaihtelua tähän työhön, kun asiakkaat, järjestelyt ja menut ovat niin erilaisia. Niiden järjestäminen ja laatukriteerien täyttäminen ovatkin tehneet meistä alan ”kasvattajaseuran”, mitä arvostetaan CV:ssä.

 

Panostuksia seutuun ja kotimaan matkailuun

 

Suomen ykköskentäksi rankatulla Linna Golfilla on pelaajia enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Kenttäbongareita eli vierailevia pelaajia käy todella paljon. Vanajanlinna Groupin lähitulevaisuus näyttää hyvältä eri toimipaikoissa, kunhan koronasta selvitään.


– Visionamme on, että saisimme linnan seudulle lisää resort-tyyppisiä palveluja: tenniskenttiä, padelia, sähköpyöriä, loma-asuntoja ja myös vakituisia asujia. Kaavoitus-, tonttimyynti- ja rakennusprosesseineen nämä ovat useamman vuoden mittaisia hankkeita.

 

Vanajanlinnan historia on värikäs. Tohtori Carl Wilhelm Rosenlew rakennutti paikan itselleen metsästysmajaksi valmistuen vuonna 1924. 1940-luvulla linna oli saksalaisomistuksessa ja sittemmin jouduttiin luovuttamaan sotakorvauksena Neuvostoliitolle. 1950-luvulla paikka siirtyi kommunistiseen työväenliikkeeseen nojautuvan Sirola-opiston omistukseen. 1996 Hämeenlinnan kaupunki lunasti Vanajanlinnan omistukseensa ja on ollut vuokrattuna nykyisten yrittäjien matkailutoiminnalle vuodesta 1998.


– Uskon, että kaupungin sijoitus aikanaan tähän paikkaan on tuottanut moninkertaisesti katetta matkailu- ja verotulojen myötä, kertoo Walkamo.

 

2024 Vanajanlinnan rakentamisesta on vierähtänyt 100 vuotta. Walkamo paljastaa, että taustalle perustettu juhlavuoden yhdistys aikoo toteuttaa muun muassa juhlavuoden kirjan ja eri tapahtumia, hyödyntäen puitteita myös kaupungilla ja Verkatehtaalla.

Paikallispolitiikassa vaikuttava Walkamo uskoo Hämeenlinnan tulevaisuuteen ja siihen, että kaupunkiin saadaan uutta potkua.


– Täytyy myös muistaa, että kauaskantoisemmat kehityshankkeet, kuten esimerkiksi Hämeensaaren tai Ykköskorttelin kaltaiset hankkeet vaativat noin kymmenen vuotta valmistuakseen. Nostokurkia pitää muutenkin saada lisää kaupunkiin. Toki itse satsaisin matkailuun ja tapahtumiin, vaatii Walkamo.

 

FAKTAA

 

 • Vanajanlinna Group
 • Perustettu: 1998 
 • Kotipaikka: Hämeenlinna 
 • Toimiala: Hotelli (päätoimiala), Juhlatilat, juhlahuoneistot, Kartano, Kokouspalvelut, Kokoustilat, konferenssitilat, Ruokaravintola 
 • Liikevaihto:  arvio 6 m€ (2021) 
 • Henkilökuntaa: 42 (osa-aikaisesti yli 100) 
 • Toimipaikat: Hotelli Vanajanlinna (Hämeenlinna), Linna Golf (Hämeenlinna) Mukkulan Kartano (Lahti), Levi Spirit (Kittilä), Metsänvartijan tila (Janakkala), Linna Golf (Hämeenlinna), Vanajanlinna Catering (koko Suomi)

 

  

Mika

Olen pitkän linjan matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan yrittäjä. Olen toiminut Vanajanlinna Groupissa vuodesta 1998. Yrittäjänä olen tottunut siihen, että asiat tehdään, eikä vain puhuta. 

 

LUOTTAMUSTEHTÄVÄT

 

 • Hämeenlinnan kaupunginhallitus 2021 –

 • Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto 1992 - 2000, 2021 –

 • Hämeen Yrittäjät, varapuheenjohtaja 2021 -

 • Suomen Golfammattilaisten PGA ry, puheenjohtaja 2009 – 2019

 

TEHTÄVÄT OSAKEYHTIÖISSÄ

 

 • Hämeenlinnan elinkeinoyhtiön Linnan Kehitys Oy, hallitus 2021 –

 • Vanajanlinna Oy, hallituksen puheenjohtaja 1998 – 2021

 • Salibandyliiga Oy (nykyään SSBL Salibandy Oy), hallituksen jäsen 2013 – 2015

 • Linna Golf ry, puheenjohtaja 2004 – 

 • HHJ 2022

 

TUNNUSTUKSET

 

 • Tasavallan Presidentin myöntämä Suomen Leijonan Ritarikunnan ritarimerkki 2017 

 • Hämeen kauppakamarin myöntämä kultainen elämäntyömerkki 2018

 • Hämeen maakunnallinen yrittäjäpalkinto 2008

 • Vuoden yrittäjä Hämeenlinnassa 2003

 

Tule tiimiin...

 

Tule mukaan vaalitiimiin. Jokaiselle löytyy sopiva paikka,

eikä suuria ei tarvitse ponnistaa.

 

Tehdään yhdessä iso askel Hämeen hyväksi!

 

Laita postia ja olemme sinuun yhteydessä mitä pikimmin!

  

Nimi *
Sähköposti *
Puhelin