Oikeita tekoja

 

Olen aina ollut suomalaisen työn, maan ja yrittäjyyden puolella. Olen tehnyt työtä, tarjonnut työtä ja luonut työtä.


Yrittäjänä olen tottunut siihen, että asiat pitää tehdä.


Mika Walkamo
Kokoomus

Asiat pitää hoitaa

Terve talous

Terve talous on hyvinvoinnin perusta. Valtion velkaantuminen on saatava kuriin, yrittäjien asemaa on helpotettava ja veroja on alennettava. Suomi elää työllä. Työ on parasta sosiaaliturvaa, ja

sen pitää aina olla kannattavaa.

TURVALLISUUS ON TAATTAVA

Tunnemme historiamme ja tiedämme, että se voi toistaa itseään. Meillä on oltava vahva oma armeija ja kyky puolustaa itsenäisyyttämme puolustusliitto NATOn jäsenenä.

 

ARVOKAS MAA- JA METSÄTALOUS

Meidän on oltava ruoantuotannon suhteen huoltovarmoja. Viljelijät ovat myös yrittäjiä ja työnantajia, ja heidän asemaansa täytyy parantaa. Metsäsektori on korvaamaton osa talouttamme.

Suomalainen metsänhoito on kestävää ja maailman huippua. Pidetään sitä koskeva päätöksenteko omissa käsissämme.

VALTION keskittyTTÄVÄ olennaiseen

Valtion rooli on huolehtia siitä, että meillä kaikilla on hyvät peruspalvelut.  Valtion rooli ei ole holhota ihmisiä eikä yrityksiä.

 

Viinit ruokakauppoihin, aukiolot vapaaksi ja väljyyttä rakennusmääräyksiin.

OMAVARAINEN ENERGIA

Energian raju hinnannousu voidaan estää vain luomalla Suomeen riittävästi omaa energiantuotantoa. Tarvitsemme ydinvoimaa sähköntuotantoon ja puuta lämmitykseen. Uusiutuvaan energiaan tarvitaan investointeja ja innovaatioita.

Suosittelijat
BLOGI
Hei hallitus, älä kasvata veropohjaa vaan kasvata kansalaisten varallisuutta

Verkkouutiset.fi 22.12.2022

 

Hallitus perustelee uusia veroja sillä, että se on ”veropohjan paikkaamista”, koska hallituksen mukaan ”verotuksessa on aukkoja”. 

Tällainen puhe on pelkkää sumutusta ja sanakikkailua. Hallitus yrittää saada jokaisen uuden veron näyttämään muka loogiselta ja suorastaan välttämättömältä. 

Oikeastihan jokainen uusi vero vie ihmisiltä entistä enemmän heidän omaa rahaansa. Mitä enemmän hallitus kehittää uusia veroja, sitä enemmän rahaa se napsii kansalaiselta. Kyse ei ole mistään ”aukkojen paikkaamisesta” vaan uusien verojen keksimisestä ja kansan kurjistamisesta.

 

Osa veroista on tietenkin ihan paikallaan. Me kaikki annamme mieluusti rahojamme esimerkiksi koulutukseen, terveydenhoitoon ja puolustusmenoihin. Verorahat ovat yhteisiä panoksiamme niihin asioihin, jotka ovat Suomelle ja suomalaisille välttämättömiä. 

Silti suuri osa veroista on vain kansalaisten rahojen viemistä sellaisiin asioihin, joihin emme haluaisi antaa rahojamme. Meidän jokaisen palkkakuitista nyhdetään liikaa valtiolle. Tämän takia työntekijä ei pysty enää elättämään itseään palkallaan, vaan hän joutuu nostamaan erilaisia tukia. Tämän takia hoitajat tarvitsevat palkankorotuksia, koska heidän palkastaan napataan aivan liian iso osa veroina valtion kassakirstuun. Tämän takia yrittäjän ei kannata palkata uutta työntekijää, koska verojen ja työnantajamaksujen osuus on suhteettoman suuri.

 

On täysin vinksahtanutta, että vasemmisto haluaisi viedä meiltä kaikilta entistä enemmän rahaa, ja tätä se kehtaa kutsua ”veropohjan paikkaamiseksi”.

 

Vauras kansa = vahva valtio

 

Hallituksen pitäisi keskittyä vahvistamaan kansalaisten omaa taloutta. Viisas valtio auttaa jokaista vaurastumaan, jotta ihmisten rahat säilyvät ja kasvavat. Kansalaisen vahva talous on samalla puskuri pahan päivän varalle. Kun raha-asiat ovat kunnossa, se kantaa perillisille asti – ja kotitalouksien vauraus on myös kansakunnan vaurautta.

 

Tällä hetkellä emme ole lähelläkään tätä tavoitetta. Suomi on kotitalouksien varallisuuden suhteen surkeassa tilanteessa. Credit Suissen vuoden 2021 tilastojen mukaan Suomessa aikuisen keskimääräinen varallisuus on ainoastaan reilut 180 000 dollaria. Muut Pohjoismaat menevät reilusti ohi. Norjassa aikuisen keskimääräinen varallisuus on noin 330 000 dollaria, Ruotsissa 380 000 dollaria ja Tanskassa jopa 420 000 dollaria. Me suomalaiset elämme kuin Albaniassa, koska tuloverolla ja perintöverolla on estetty perheiden vaurastuminen.

 

Kaikki tämä tarkoittaa sitä, että meidän pitää lopettaa perheiden kurjistaminen ja päivittää verotusjärjestelmäämme. Palkkatulojen verotusta täytyy keventää. Sama pätee perintöveroon: mitä pienempi perintövero, sitä vauraampi kansakunta. Perheiden varallisuuden täytyy säilyä perheillä.

Toistan vielä kerran: kansalaisten pitää saada kerryttää varallisuutta, sillä kotitalouksien omistukset ja rahavarat ovat ihmisille tärkeä voimavara tiukoissa paikoissa. Valtion tehtävänä ei ole haalia omaisuutta, kasvattaa byrokratiaa saati leikkiä rahaa jakavaa helikopteria, vaan valtion tehtävänä on auttaa kansalaisia vaurastumaan turvallisessa maassa.

 

Mitä pitäisi tehdä?

 

Meidän jokaisen suomalaisen taloutta vahvistetaan kolmella tavalla: parannetaan yksityisen sektorin toimintaedellytyksiä, lisätään paikallista sopimista ja kasvatetaan ammattitaitoista maahanmuuttoa.

Ensimmäiseksi hallituksen on parannettava yksityisen sektorin toimintaedellytyksiä. Käytännössä siis pitää keventää työnantajamaksuja ja helpottaa palkkaamista. Lisäksi yrittäjien eläkejärjestelmästä täytyy tehdä joustavampi, ja kansalaisen on voitava helposti yhdistää esimerkiksi opiskelu ja osa-aikayrittäjyys.

 

Toiseksi hallituksen pitää lisätä paikallista sopimista, sillä se on etu meille kaikille. Eri paikkakunnilla, eri yrityksissä ja eri toimialoilla on täysin erilaiset toimintaympäristöt: jossain on helpompi antaa työsuhde-etuja, jossain taas työajan joustavuus on kynnyskysymys. Tämän vuoksi valtakunnalliset työehtosopimukset eivät enää kannattele elinkeinoelämäämme, vaan ne estävät uusien työpaikkojen syntymistä.

 

Kolmanneksi hallituksen on lisättävä ammattitaitoista maahanmuuttoa. Meidän täytyy olla houkuttelevampi kohde esimerkiksi intialaisille koodareille, eurooppalaisille korkeakoulutetuille ja aasialaisille hoitotyöhön haluaville osaajille. Me tarvitsemme Suomeen ihmisiä, jotka haluavat oppia kielemme ja tulla osaksi työelämäämme. Tätä tavoitetta ei edistetä lainkaan korkealla verotuksella.

Ei siis enää yhtään enempää veroja eikä jäykistävää sääntelyä. Mieluummin enemmän työpaikkoja, enemmän työntekijöitä ja enemmän varallisuutta.

 

Aina kun hallitus sanoo ”paikkaavansa” veropohjaa, katso tarkkaan, kuinka paljon rahaa se on viemässä juuri sinulta.

 

Mika Walkamo
Yrittäjä

Mika

Olen pitkän linjan matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan yrittäjä. Olen toiminut Vanajanlinna Groupissa vuodesta 1998. Yrittäjänä olen tottunut siihen, että asiat tehdään, eikä vain puhuta. 

 

LUOTTAMUSTEHTÄVÄT

 

 • Hämeenlinnan kaupunginhallitus 2021 –

 • Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto 1992 - 2000, 2021 –

 • Hämeen Yrittäjät, varapuheenjohtaja 2021 -

 • Suomen Golfammattilaisten PGA ry, puheenjohtaja 2009 – 2019

 

TEHTÄVÄT OSAKEYHTIÖISSÄ

 

 • Hämeenlinnan elinkeinoyhtiön Linnan Kehitys Oy, hallitus 2021 –

 • Vanajanlinna Oy, hallituksen puheenjohtaja 1998 – 2021

 • Salibandyliiga Oy (nykyään SSBL Salibandy Oy), hallituksen jäsen 2013 – 2015

 • Linna Golf ry, puheenjohtaja 2004 – 

 • HHJ 2022

 

TUNNUSTUKSET

 

 • Tasavallan Presidentin myöntämä Suomen Leijonan Ritarikunnan ritarimerkki 2017 

 • Hämeen kauppakamarin myöntämä kultainen elämäntyömerkki 2018

 • Hämeen maakunnallinen yrittäjäpalkinto 2008

 • Vuoden yrittäjä Hämeenlinnassa 2003

 

Tule tiimiin...

 

Tule mukaan vaalitiimiin. Jokaiselle löytyy sopiva paikka,

eikä suuria ei tarvitse ponnistaa.

 

Tehdään yhdessä iso askel Hämeen hyväksi!

 

Laita postia ja olemme sinuun yhteydessä mitä pikimmin!

  

Nimi *
Sähköposti *
Puhelin