Oikeita tekoja

 

Olen aina ollut suomalaisen työn, maan ja yrittäjyyden puolella. Olen tehnyt työtä, tarjonnut työtä ja luonut työtä.


Yrittäjänä olen tottunut siihen, että asiat pitää tehdä.


Mika Walkamo
Kokoomus

Asiat pitää hoitaa

Terve talous

Terve talous on hyvinvoinnin perusta. Valtion velkaantuminen on saatava kuriin, yrittäjien asemaa on helpotettava ja veroja on alennettava. Suomi elää työllä. Työ on parasta sosiaaliturvaa, ja

sen pitää aina olla kannattavaa.

TURVALLISUUS ON TAATTAVA

Tunnemme historiamme ja tiedämme, että se voi toistaa itseään. Meillä on oltava vahva oma armeija ja kyky puolustaa itsenäisyyttämme puolustusliitto NATOn jäsenenä.

 

ARVOKAS MAA- JA METSÄTALOUS

Meidän on oltava ruoantuotannon suhteen huoltovarmoja. Viljelijät ovat myös yrittäjiä ja työnantajia, ja heidän asemaansa täytyy parantaa. Metsäsektori on korvaamaton osa talouttamme.

Suomalainen metsänhoito on kestävää ja maailman huippua. Pidetään sitä koskeva päätöksenteko omissa käsissämme.

VALTION keskittyTTÄVÄ olennaiseen

Valtion rooli on huolehtia siitä, että meillä kaikilla on hyvät peruspalvelut.  Valtion rooli ei ole holhota ihmisiä eikä yrityksiä.

 

Viinit ruokakauppoihin, aukiolot vapaaksi ja väljyyttä rakennusmääräyksiin.

OMAVARAINEN ENERGIA

Energian raju hinnannousu voidaan estää vain luomalla Suomeen riittävästi omaa energiantuotantoa. Tarvitsemme ydinvoimaa sähköntuotantoon ja puuta lämmitykseen. Uusiutuvaan energiaan tarvitaan investointeja ja innovaatioita.

Suosittelijat
BLOGI

HAMK keskustaan on hyvä juttu – mutta

nyt on ajateltava isommin

 

Saimme äskettäin kuulla hyviä uutisia: HAMKille suunnitellaan uutta sijaintia Hämeenlinnan keskustasta.

 

Peukutan suunnitelmaa. Samalla haluaisin pohtia keskustan kehittämistä hieman isomman kuvan kautta ja ympäristöasiat huomioiden. Kyse ei nimittäin ole vain HAMKista, vaan koko keskustan alueesta, sen liikenteestä ja elinvoimasta.

 

Meidän pitää ottaa mallia Tampereelta, jossa on uskallettu ottaa isoja askelia. Tampere on tällä hetkellä Suomen nopeimmin kasvava kaupunki, koska keskustaa on rohjettu kehittää ja sinne on tuotu uudenlaisia toimintoja.

 

Myös Hämeenlinnan keskusta vaatii isoja muutoksia. On surullista ja häpeällistä, että upea Lyseon kiinteistö on tyhjillään. Kyseessä on arvorakennus, jonne pitää saada lukio, museo, näyttelytilaa tai muita kaupungin toimintoja. Lisäksi vanhan kaupungintalon kohtalo pitää ratkaista pikimmiten ja rakennustyöt täytyy saada käyntiin.

 

Tässä rinnalla on mietittävä jäähallin useita miljoonia maksavaa peruskorjausta. Entä jos ratkaisemme hallin korjaustarpeen ja Rinkelinmäen liikenneruuhkat kertaiskulla: rakennetaan uusi jää- ja monitoimihalli moottoritien päälle Goodmanin jatkeeksi. Alueella on jo parkkitilaa, ja lisää voidaan rakentaa tarvittaessa hallin kupeeseen. Uusi monitoimihalli ei olisi vain jäälajeja varten, vaan sitä voi käyttää myös sisäliikuntaan, konsertteihin ja messujen järjestämiseen. Alueelle voi samalla rakentaa lisää kerrostaloja tai vaikkapa uuden hotellin.

 

Halli olisi helpommin saavutettavissa keskustassa kuin Rinkelinmäellä. Yksityisautoilu vähenisi, kun halliin voi saapua kätevästi kävellen, pyörällä tai bussilla. Ja jos joku tulee kauempaa omalla autolla, Kaivoparkissa on tarjolla parkkitilaa. Vanhan jäähallin ympärille jää ylimääräisiä parkkipaikkoja, joiden tilalle voi kaavoittaa kerrostaloja uusille asukkaille. Sijainti olisi loistava: lähellä Ahvenistoa.

 

Nykypäivänä järkevin rakennuskohde on liikennevirtojen päällä. Helsingissä Kamppi on bussiterminaalin ja metroaseman päällä. Tampereella uusi areena on pääradan päällä. Pasilassa Tripla on pääradan päällä. Meilläkin Goodman on moottoritien päällä. Tällainen rakentaminen ei vaadi vanhojen rakennusten purkamista, ja uudisrakennus peittää alleen vain ruman radan tai moottoritien. Lisää tällaista!

 

Rakennushankkeisiin pitää hakea EU-tukea niin paljon kuin vain mahdollista. Me maksamme EU:n jäsenmaksuja myös sen vuoksi, että sieltä saa tukirahaa.

 

Kun tehdään, tehdään kunnolla ja ajatellaan isosti. HAMK pitää saada ehdottomasti keskustaan. HAMKin muuton ja muiden rakennushankkeiden heijastusvaikutukset ovat niin suuria, että ne käynnistävät väistämättä myös Hämeensaaren ja keskustan ykköskorttelin rakentamisen.

 

Mika Walkamo

Kaupunginvaltuutettu

Kaupunginhallituksen jäsen (kok)

Mika

Olen pitkän linjan matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan yrittäjä. Olen toiminut Vanajanlinna Groupissa vuodesta 1998. Yrittäjänä olen tottunut siihen, että asiat tehdään, eikä vain puhuta. 

 

LUOTTAMUSTEHTÄVÄT

 

 • Hämeenlinnan kaupunginhallitus 2021 –

 • Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto 1992 - 2000, 2021 –

 • Hämeen Yrittäjät, varapuheenjohtaja 2021 -

 • Suomen Golfammattilaisten PGA ry, puheenjohtaja 2009 – 2019

 

TEHTÄVÄT OSAKEYHTIÖISSÄ

 

 • Hämeenlinnan elinkeinoyhtiön Linnan Kehitys Oy, hallitus 2021 –

 • Vanajanlinna Oy, hallituksen puheenjohtaja 1998 – 2021

 • Salibandyliiga Oy (nykyään SSBL Salibandy Oy), hallituksen jäsen 2013 – 2015

 • Linna Golf ry, puheenjohtaja 2004 – 

 • HHJ 2022

 

TUNNUSTUKSET

 

 • Tasavallan Presidentin myöntämä Suomen Leijonan Ritarikunnan ritarimerkki 2017 

 • Hämeen kauppakamarin myöntämä kultainen elämäntyömerkki 2018

 • Hämeen maakunnallinen yrittäjäpalkinto 2008

 • Vuoden yrittäjä Hämeenlinnassa 2003

 

Tule tiimiin...

 

Tule mukaan vaalitiimiin. Jokaiselle löytyy sopiva paikka,

eikä suuria ei tarvitse ponnistaa.

 

Tehdään yhdessä iso askel Hämeen hyväksi!

 

Laita postia ja olemme sinuun yhteydessä mitä pikimmin!

  

Nimi *
Sähköposti *
Puhelin